Inspirerande boktips för dig som ska renovera barnens rum

Bild: WMP Balkong

Att inreda barnrum innebär nästintill obegränsade möjligheter att vara kreativ. Men för de allra flesta hemmafixare händer det då och då att inspirationen tar slut. För sådana situationer kan det vara skönt att få lite hjälp, till exempel av en inspirerande bok. ”Fixa barnrummet: snickra, sy och 37 olika projekt som förändrar barnens rum” är en utmärkt guide med olika projekt för dig som ska renovera eller göra om i barnens rum. I boken hittar du 37 idéer som är enkla att genomföra. Och det behöver inte bli särskilt dyrt.

”Fixa barnrummet” hjälper dig att skapa en unik och spännande miljö för barnen. Bland de 37 projekten som presenteras i boken hittar du både små och stora pysselförslag. Innehållsförteckningen är indelad efter olika kreativa sysslor, exempelvis ”inspiration”, ”snickra”, ”pyssla” och ”sy”. Detta gör det lätt för läsaren att hitta sina favoritområden. Den innehåller också många färgstarka och vackra bilder, vilket ger inspirationen en extra kick. Du kommer genast att vilja sätta igång med att göra om i rummet.

Varje projekt har en egen faktaruta som innehåller en förteckning över vad du behöver. Därefter följer tydliga instruktioner om hur du rent konkret går till väga. Det finns även översiktsbilder på olika barnrum, vilket gör att du lätt kan se hur det färdiga resultatet kommer att bli. Även om du inte vill följa instruktionerna till punkt och pricka kan du hämta mycket inspiration från grundidéerna.

Boken innehåller också många tips på hur du kan kombinera gammalt och nytt och återanvända saker du redan har. De gamla sakerna, som till exempel tyger och lådor, kan med enkelt göras om och få helt nya användningsområden. Det blir både billigt och roligt att göra, och dessutom skonsamt för miljön.

Författarna bakom boken heter Maria Bannura och Lotta Axelsson. Bannura har tidigare gett ut flera böcker, bland annat ”Mera julstämning: 45 pysselprojekt i väntan på julen”. ”Fixa barnrummet” är relativt ny och kom ut i bokhandeln år 2012. Den är skriven på svenska och det är Ica Bokförlag som gett ut den.

Om du vill köpa den kan du exempelvis göra det från Bokus, CDON eller Adilibris. Läs mer om henne hos hennes förlag: Massolit Förlag