Att flyga med barn

Många är de, föräldrarna som drar sig för att flyga utomlands under de lediga månaderna av semestern. Det är givetvis så att det kommer att bli en utmaning, för alla inblandade, att genomföra en resa. På grund av det så brukar de flesta vänta med att resa med barn till dess att barnen är lite större eller resa med buss. Det finns dock många smarta sätt och lösningar på de problem som kan uppstå och här tänkte vi nämna några som kan vara bra att ha med sig, som kanske i slutändan faktiskt ger er inspirationen att flyga till varmare breddgrader med barnen!

Innan flygningen

Som de allra flesta föräldrar vet så är planering A och O för att tillvaron ska fungera, att det finns en redan planerad struktur för hur vardagen kommer att se ut. Man ska tänka på precis samma sätt inför en flygresa. Är man ute i god tid med allt som går att planera så kommer resan bli både bekväm och bra, oavsett om man reser med barn eller inte. I planeringen kan det ingå mer eller mindre saker, allt beror egentligen på hur er famialjesituation ser ut. Men ofta brukar det röra sig om logistiska problem, så som beställning av barnsäng, få till alla delar av handbagaget som är viktigt när man har en liten och många andra delar.

Att checka in

Alla som flyger vet att incheckningen är ett oundvikligt inslag vid alla typer av resor. Det spelar ingen roll vem du är, alla kommer behöva checka in innan man kan flyga. Dessutom måste alla gå igenom säkerhetskontrollen. Det är lätt att bli stressad som förälder i de situationerna, speciellt när man har barn med sig. Är man förutseende och vet vad som kommer att hända kan man planera för alla olika delar av incheckningen, vilket i sin tur gör att tiden spenderad vid de olika stationerna kan minimeras.

På flygplatsen

De som har varit med om flygresor vet att det är förenat med mycket väntetid. Det betyder att man behöver hitta på saker att göra, speciellt om man har barnen med sig. För föräldern är det kanske ingen stor sak att vänta länge, men ett barn blir väldig lätt uttråkat i ett sådant läge. Detta är ett utmärkt tillfälle att faktiskt göra något roligt med eller för sina barn, då de kanske också kan leka av sig en hel del energi, vilket i sin tur kommer att göra att de håller sig lugnare på själva flygresan och kanske till och med somnar.

På flygplanet

Som barnfamilj får man se till att det går lugnt och metodiskt när man ska gå på flygplanet. Det finns ingen anledning att stressa till sina platser utan ta den tiden som behövs, utan att ni själva blir stressade. När ni sedan är på era platser och planet lyfter så är det både spännande och lite tråkigt att flyga för barn. Var med och förklara de kanske lite läskiga delarna och ta med dig pysselsaker som kan uppehålla barnen, se även till att ha förberett för sömn för de där längre flygresorna.

Vill du resa med ditt barn finns anpassade flygresor med både Ving och Apollo. Och om du hellre föredrar buss anses Alternativ Trafik och Håbo Buss vara duktiga på att arrangera resor både i Sverige och utomlands.